Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Vasaras ogu želeja dzirkstošā vīnā

Sastāvdaļas
  • 1 pudele dzirkstošā vīna, atvēsināta
  • 7 želatīna lapas
  • 150 g cukura
  • 150 g zemeņu, sadalītu 4 daļās
  • 75 g melleņu
  • 75 g aveņu
Lielisks deserts vasaras svinēšanai. Šoreiz svarīgi ir arī trauciņi, kādā pasniegsi šo brīnumu, – izvēlies caurspīdīga stikla saldēdiena trauciņus vai pat vīna glāzes. Būs bauda gan mutei, gan acīm!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Stikla bļodu, 1–2 l lielu, liec uz dažām stundām vai pat nakti saldētavā.
2
Salauz želatīnu platās loksnēs, uzlej aukstu ūdeni tā, lai tas nosedz želatīnu, ļauj, lai tas 5 minūtes izmirkst, pēc tam nolej lieko ūdeni. Nelielā kastrolī ielej 100 ml dzirkstošā vīna, pievieno cukuru, maisi un karsē, līdz tas ir izkusis. Noņem no uguns, pievieno želatīnu un maisi, līdz tas ir izkusis.
3
Liec šo želatīna substanci aukstajā bļodā, pievieno atlikušo dzirkstošo vīnu, lēni maisi, lai nav putu. Liec atpakaļ ledusskapī uz 1 stundu, līdz želeja sāk stingt un tad tajā iecilā ogas. Liec atpakaļ ledusskapī visu bļodu vai sadali saturu pa porciju trauciņiem un tad liec ledusskapī uz vairākām stundām, lai želeja sacietē. Gatavai tai jābūt stingrai, bet ar burbuļainu struktūru.

Pievienot komentāru

Deserti