Vārītais vaniļas krēms
Sastāvdaļas
- 500 ml piena
- 30 g cietes
- 1 vaniļas pāksts
- 1 olas dzeltenums
- 2 ēdk. cukura
Vārošā krēmā var iecilāt arī stingrās putās saputotu olas baltumu – tad krēms kļūs vēl gaisīgāks.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katlā uz lēnas uguns uzvāri 400 ml piena.
2
Tikmēr pārgriez vaniļas pāksti gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu. Pāksti un mīkstumu pievieno karstajam pienam.
3
Bļodiņā sakul atlikušo pienu ar cieti, cukuru un olas dzeltenumu.
4
Tiklīdz piens sāk vārīties, izņem vaniļas pāksti.
5
Uzmanīgi iekul piena un cietes maisījumu. Nepārtraukti maisot, uzvāri.
6
Ļauj apmēram minūti vārīties, līdz maisījums iegūst krēmīgu konsistenci.