foto: Shutterstock
Deserti
2022. gada 13. maijā, 12:00

Zefīra pamatrecepte

Bez svariem neiztikt, jo viss ir precīzi jānosver, arī ūdens, – šoreiz tas ir svarīgi, jo grami no mililitriem atšķiras!

Pagatavošana

1

Katliņā ielej ūdeni, pievieno agaragaru un cukuru.

2

Virtuves kombaina vai miksera bļodā ieliec biezeni un pusi olas baltuma. Ieslēdz mikseri uz maksimālo ātrumu.

3

Tikmēr katliņu ar ūdeni liec sildīties uz vidējas uguns. Rūpīgi maisi, lai cukurs nepiedeg, bet izkūst. Karsē līdz 110 grādiem.

4

Kad putotais biezenis apjomā ir dubultojies, pievieno atlikušo olas baltumu un turpini putot, līdz biezenis kļūst stingrs un nepil no slotiņas.

5

Lēnā strūklā lej klāt karsto sīrupu un turpini putot maksimālajā ātrumā vēl aptuveni 5 minūtes.

6

Pildi konditorejas maisiņā ar uzgali un izspied uz cepampapīra tik lielus un tāda veida zefīrus, kādi patīk.

7

Atstāj uz 12 stundām, lai sabiezē. Pēc tam pārkaisi ar pūdercukuru un, ja vēlies, salipini zefīra pusītes kopā.