Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Viltotais garšaugu medus

Sastāvdaļas
  • 3 saujas pieneņu ziedu
  • 3 saujas jauno egļu dzinumu
  • 2 saujas mārpuķīšu ziedu
  • 1 sauja virzas ar ziediem
  • 5 jaunās gārsas
  • 5 jaunās ceļmallapas
  • 3 jaunās nātres
  • 2 citronmelisas zariņi
  • 2 piparmētras zariņi
  • 1 citrons
  • 500 g brūnā cukura
  • 500 g baltā cukura
  • 1,5 l ūdens
Īstenībā tas ir zaļumu un garšaugu sīrups, kura garšu un konsistenci pēc vēlēšanās var dažādot. Lieto gan dzērienu pagatavošanai, gan piedevās saldējumam un citiem saldajiem ēdieniem. Labi garšo arī kā saldinātājs salātu mērcēs.

Pagatavošana

1
Citronu sagriez šķēlēs vai daiviņās.
2
Zaļumus noskalo un ļoti rūpīgi nosusini. Ziedus vēlams neskalot.
3
Zaļumus, ziedus un citrona daiviņas ber katlā, aplej ar ūdeni, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt 5–7 minūtes.
4
Atstāj, lai 2 diennaktis vēsumā ievelkas.
5
Izkās, lej atpakaļ katlā, pieber cukuru un uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, vāri 1–2 stundas – atkarībā no tā, cik šķidru vai biezu vēlies.
6
Pildi mazās burciņās.

Pievienot komentāru

Deserti