Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Ķeizara pankūkas, saplucinātās

Sastāvdaļas
  • 400 ml piena
  • 180 g miltu
  • 80 g cukura
  • 40 g sviesta
  • 40 g rozīņu
  • 4 olas
  • 1 citrons
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • pūdercukurs
  • sāls
Šī ir klasiska austriešu virtuves recepte, kurai katrā reģionā ir nelielas atšķirības, tomēr tas netraucē katram uzskatīt savu recepti par vispareizāko. Taču galvenais – šīs saplucinātās pankūkas garšo lieliski! P.s. Šādam mīklas daudzumam ir nepieciešama diezgan liela panna. Ja panna nav liela, tad labāk sadalīt mīklu divās daļās un arī cept pa daļām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Citronam norīvē miziņu.
2
Pienu sakul ar miltiem, vaniļas cukuru, citrona miziņu un šķipsniņu sāls, lai izveidojas gluda mīkla. Iekul olu dzeltenumus.
3
Olu baltumus kopā ar pusi cukura saputo gandrīz stingrās putās. Trešdaļu olbaltuma putu iekul mīklā, pārējo uzmanīgi iecilā.
4
Pannā ar karstumizturīgu rokturi izkausē sviestu un vienmērīgi iepildi mīklu.
5
Pārkaisi ar rozīnēm un uz lēnas uguns cep 1 minūti. Pēc tam liec pannu 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 minūtes.
6
Pankūku sadali 3 sloksnēs un ar lāpstiņu un dakšiņu apgriez uz otru pusi.
7
Liec uz plīts un cep vēl pāris minūtes. Saplucini nelielos gabalos un pabīdi malā.
8
Brīvajā pannas daļā ieber atlikušo cukuru un karamelizē. Uzmanīgi samaisi ar pankūkas gabaliņiem un pārkaisi ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Deserti