foto: Shutterstock.com
Deserti
2023. gada 10. jūnijā, 10:00

Ķeizara pankūkas, saplucinātās

Šī ir klasiska austriešu virtuves recepte, kurai katrā reģionā ir nelielas atšķirības, tomēr tas netraucē katram uzskatīt savu recepti par vispareizāko. Taču galvenais – šīs saplucinātās pankūkas garšo lieliski! P.s. Šādam mīklas daudzumam ir nepieciešama diezgan liela panna. Ja panna nav liela, tad labāk sadalīt mīklu divās daļās un arī cept pa daļām.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Citronam norīvē miziņu.

2

Pienu sakul ar miltiem, vaniļas cukuru, citrona miziņu un šķipsniņu sāls, lai izveidojas gluda mīkla. Iekul olu dzeltenumus.

3

Olu baltumus kopā ar pusi cukura saputo gandrīz stingrās putās. Trešdaļu olbaltuma putu iekul mīklā, pārējo uzmanīgi iecilā.

4

Pannā ar karstumizturīgu rokturi izkausē sviestu un vienmērīgi iepildi mīklu.

5

Pārkaisi ar rozīnēm un uz lēnas uguns cep 1 minūti. Pēc tam liec pannu 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 minūtes.

6

Pankūku sadali 3 sloksnēs un ar lāpstiņu un dakšiņu apgriez uz otru pusi.

7

Liec uz plīts un cep vēl pāris minūtes. Saplucini nelielos gabalos un pabīdi malā.

8

Brīvajā pannas daļā ieber atlikušo cukuru un karamelizē. Uzmanīgi samaisi ar pankūkas gabaliņiem un pārkaisi ar pūdercukuru.