Fritēti ābolu riņķīši
Sastāvdaļas
- 4 āboli
- 300 ml kefīra
- 160 g miltu
- 1 ola
- 4 ēdk. cukura
- ½ tējk. kanēļa
- ¼ tējk. cepamā pulvera
- ¼ tējk. rīvēta muskatrieksta
- ¼ tējk. malta ingvera
- ¼ tējk. sāls
- eļļa – fritēšanai
Ābolu ripām vidiņu ērti izspiest ar nelielu glāzīti vai cepumu formiņu. Ja vēlies, šo vari pasniegt kā desertu ar biezu vaniļas mērci.
Pagatavošana
1
Ābolus sagriez aptuveni 1 cm biezās ripās, izgriez serdi.
2
Dziļā pannā uzkarsē eļļu.
3
No pārējām sastāvdaļām sakul pabiezu mīklu.
4
Ābolu riņķīšus apviļā mīklā un cep eļļā aptuveni minūti no katras puses, līdz tie skaisti zeltaini. Ja vēlies, vari apkaisīt ar pūdercukura un kanēļa maisījumu.