Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Māca Vecrīgas pusdienu virtuves Spināti un sviests saimniece Ieva Salmane. (Foto: No 100 Labi padomi arhīva)

Fritēti ābolu riņķīši

Sastāvdaļas
  • 4 āboli
  • 300 ml kefīra
  • 160 g miltu
  • 1 ola
  • 4 ēdk. cukura
  • ½ tējk. kanēļa
  • ¼ tējk. cepamā pulvera
  • ¼ tējk. rīvēta muskatrieksta
  • ¼ tējk. malta ingvera
  • ¼ tējk. sāls
  • eļļa – fritēšanai
Ābolu ripām vidiņu ērti izspiest ar nelielu glāzīti vai cepumu formiņu. Ja vēlies, šo vari pasniegt kā desertu ar biezu vaniļas mērci.

Pagatavošana

1
Ābolus sagriez aptuveni 1 cm biezās ripās, izgriez serdi.
2
Dziļā pannā uzkarsē eļļu.
3
No pārējām sastāvdaļām sakul pabiezu mīklu.
4
Ābolu riņķīšus apviļā mīklā un cep eļļā aptuveni minūti no katras puses, līdz tie skaisti zeltaini. Ja vēlies, vari apkaisīt ar pūdercukura un kanēļa maisījumu.

Pievienot komentāru

Deserti