Māca Vecrīgas pusdienu virtuves Spināti un sviests saimniece Ieva Salmane.
foto: No 100 Labi padomi arhīva
Māca Vecrīgas pusdienu virtuves Spināti un sviests saimniece Ieva Salmane.
Deserti
2023. gada 23. septembrī, 12:00

Fritēti ābolu riņķīši

Ābolu ripām vidiņu ērti izspiest ar nelielu glāzīti vai cepumu formiņu. Ja vēlies, šo vari pasniegt kā desertu ar biezu vaniļas mērci.

Pagatavošana

20 min
1

Ābolus sagriez aptuveni 1 cm biezās ripās, izgriez serdi.

2

Dziļā pannā uzkarsē eļļu.

3

No pārējām sastāvdaļām sakul pabiezu mīklu.

4

Ābolu riņķīšus apviļā mīklā un cep eļļā aptuveni minūti no katras puses, līdz tie skaisti zeltaini. Ja vēlies, vari apkaisīt ar pūdercukura un kanēļa maisījumu.