Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zemeņu un ananasu karpačo ar pašu gatavotu saldējumu

Sastāvdaļas
  • 1 mini ananass
  • 300 g skābā krējuma
  • 500 g lielu zemeņu
  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g cukura
  • 100 ml ūdens
  • pa 2 ēdk. ruma, citrona sulas un šķidra medus
  • ½ vaniļas pāksts
  • ½ citrona sulas un smalki sarīvēta miziņa
Šī recepte īpaši patiks tiem, kuri paši grib pagatavot visu no sākuma līdz beigām. Protams, gatavošanas procesu var saīsināt par piecām stundām un izmantot gatavu saldējumu.

Pagatavošana 54 porcijas

1
Katlā uzvāri ūdeni ar cukuru un vaniļas pāksti un turpini vārīt aptuveni 5 minūtes, līdz izveidojas sīrups. Atdzesē un izņem vaniļas pāksti.
2
Saldo krējumu saputo stingrās putās.
3
Samaisi ar citrona miziņām, sulu, skābo krējumu un sīrupu.
4
Iepildi metāla bļodā vai veidnē un uz kādām 5 stundām ieliec saldētavā. Ik pa pusstundai apmaisi.
5
Nomizotu ananasu un notīrītas zemenes sagriez plānās šķēlītēs un kārto uz liela šķīvja.
6
Rumu samaisi ar citrona sulu un medu un apslaki šķēlītes. Virsū liec saldējuma bumbiņas.

Pievienot komentāru

Deserti