Mannas sacepums ar augļiem
Sastāvdaļas
- 1 glāze mannas putraimu
- 4 glāzes piena
- 100 g dažādu augļu
- 2 olas
- 2–3 ēdk. cukura
- 2–3 ēdk. sviesta
- ½ tējk. sāls
- augļu vai ogu mērce
Šo saldēdienu var gatavot gan no pāri palikušās mannas putras, gan speciāli pagatavotas.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uzvāri mannas putru pienā.
2
Gatavai putrai pievieno cukuru, olas, sāli, sviestu, visu samaisi un izliec cepampannā, kas iesmērēta ar sviestu.
3
Putras virspusi izlīdzini, pārber ar cukuru, liec cepešpannā un sacep, kamēr apbrūnē.
4
Pirms pasniegšanas sacepumu rotā ar svaigiem vai konservētiem augļiem un pārlej ar saldu augļu vai ogu mērci.