Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Banana split

Sastāvdaļas
  • Mērcei:
  • 150 ml saldā krējuma
  • 250 g konfekšu Gotiņa
  • Sīka šķipsna malta kardamona
  • 100 ml saldā krējuma
  • 4 bumbiņas plombīra saldējuma
  • 2 banāni
  • 2 ēdk. viegli apgrauzdētu, sasmalcinātu Indijas riekstu
  • 1 ēdk. cukura
Absolūti klasisks deserts, kuru latviski varētu tulkot kā “šķirtie banāni” vai, vēl labāk, “banānu šķirteņi”. Ja ir vairāk laika un gribēšanas, banānu pusītes iepriekš vari sviestā uz pannas apcept no abām pusēm brūnas, silts banāns lieliski kontrastēs ar kūstošo saldējumu.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Liec visas mērcei paredzētās sastāvdaļas katliņā un uz mazas uguns karsē un maisi, līdz mērce ir viendabīga.
2
Saputo krējumu ar cukuru. Pārgriez banānus šķērsām un liec uz diviem deserta šķīvjiem. Katrai porcijai pa vidu banānu pusītēm liec divas bumbiņas saldējuma. Uzliec skaistu putukrējuma cepurīti, pārlej ar mērci un pārkaisi ar riekstiem.

Pievienot komentāru

Deserti