foto: Shutterstock
Vispirms lielā katlā uz vidēji lielas uguns izkausē sviestu kopā ar sīrupu. Tad iemaisi piena pulveri un izsijātu kakao. Turpini karsēt uz mazas uguns, visu laiku maisot. Kad masa uzmetusi burbuli, turpini vēl pāris minūtes maisot vārīt, tad noņem no uguns.
Pieber masai rīsu pārslas un ļoti rūpīgi samaisi. Seklā taisnstūra pannā (apm. 25x35 cm) ieklāj cepamo papīru un saliec iegūto masu. Rēķinies, ka tā ir lipīga! Ar sviestu ietauko rokas un mazliet izlīdzinu masu, tad uzliec virsū cepamā papīra loksni un ar rokām vai mīklas rulli vienmērīgi izlīdzini. (ja nav pannas, tas vienkārši izlīdzini masu, liekot to starp divām cepamā papīra loksnēm).
Ieliec iegūto saldo plāksni ledusskapī vismaz uz pusstundu, lai sacietē. Tad sagriez sev vēlamos gabaliņos. Šo saldumu vislabāk glabāt ledusskapī, ietītu pārtikas plēvē, jo siltumā tas kļūst mīksts.