Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Citronu marmelāde

Sastāvdaļas
  • 400 g cukura + cukurs apviļāšanai
  • 180 ml citrona sulas
  • 180 ml ūdens
  • 30 g želatīna
Šī ir vienkāršā marmelādes pamatrecepte, ko pēc patikas var papildināt ar dažādām garšvielām un piedevām, piemēram, ļoti smalki sakapātu piparmētru. Ņem vērā, ka želatīnam mēdz būt dažāda kvalitāte, tāpēc, ja gatavo marmelādi svētku cienastam vai dāvanai, iepriekš izmēģini un pārliecinies, vai želatīna pietiek.

Pagatavošana

1
Želatīnu aplej ar 60 ml auksta ūdens un atstāj uz kādām 15 minūtēm, lai uzbriest.
2
Katlā uzvāri atlikušo ūdeni, ieber cukuru un maisot izkausē. Turpini uz lēnas uguns vārīt vēl 5–7 minūtes, līdz nedaudz sabiezē.
3
Noņem no uguns, pamazām iemaisi uzbriedināto želatīnu. Pielej citrona sulu.
4
Ielej piemērotā veidnē un vismaz uz pāris stundām ieliec ledusskapī, lai sarec.
5
Uzmanīgi atdali no veidnes malām, izgāz uz lēzena šķīvja vai paplātes un sagriez gabaliņos. Katru gabaliņu apviļā cukurā.

Pievienot komentāru

Deserti