Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Šokolādes suflē

Sastāvdaļas
  • 285 g melnās šokolādes
  • 250 ml piena
  • 2 ēdk. kartupeļu cietes
  • 5 olas (istabas temperatūrā, dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
  • ½ tējk. citronu sulas
  • 100 g cukura
  • Sviesta piciņa trauku iesmērēšanai
  • 6-8 karstumizturīgus trauciņus
Gards un izsmalcināts deserts, kurš prasīs īpašu pavāra rūpību un uzmanību. Taču reti kurš paliks vienaldzīgs, ēdot maigi kraukšķīgu šokolādes suflē. To var pasniegt ar vaniļas saldējumu, pārkaisīt ar pūdercukuru un svaigām ogām.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Trauciņus iesmērē ar sviestu un bagātīgi iekaisi tajā cukuru. Ieliec tos ledusskapī.
2
Šokolādi sagriez mazos gabaliņos vai sarīvē un ieber lielā bļodā.
3
Uz aukstas pannas pienā iemaisi kartupeļu cieti. Uzliec pannu karsēties uz mazas liesmas, nepārtraukti maisi līdz piens sāk vārīties. Turpini vārīt 30 sekundes vai kamēr masa kļuvusi stingrāka. Pārlej masu pāri šokolādei uz 2 minūtēm.
4
Masu samaisi. Iekul iekšā olas dzeltenumus.
5
Atsevišķā traukā ar mikseri sakul olu baltumus ar citrona sulu. Pakāpeniski pievieno cukuru. Masai jābūt stingrās putās.
6
Olas baltumu maigi iecilā šokolādes masā. Nepārmaisi, lai nezaudētu apjomu. Pildi to trauciņos.
7
Cep 20 minūtes 190 grādos. Pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Deserti