Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Karamelizētas maizes un ābolu pudiņš

Sastāvdaļas
  • 700 g ābolu
  • 8 saziedējušas baltmaizes šķēles
  • 300 g cukura
  • 1 citrona rīvēta miziņa
  • 1 ēdk. ar kaudzi sviesta
  • 1 ēdk. citronu sulas
  • kanēlis, dažas krustnagliņas
  • 1 ēdk. ūdens
  • 4 ēdk. skāba krējuma – pasniegšanai
Viegli pagatavojams deserts, kurā var izlietot sakaltušās baltmaizes šķēles.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pannā no 200 g cukura, citronu sulas un ūdens savāri zeltainu sīrupu. Katru maizes šķēli iemērc karamelizētajā cukurā. Ja baltmaizes šķēles ir pacietas, pārrasini ar ūdeni un pakarsē cepeškrāsnī, tad mērc cukura sīrupā.
2
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriez šķēlītēs. Ābolus ar garšvielām un palikušo cukuru bez ūdens sautē mīkstus, tad saspaidi biezenī.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lēzenu cepamo formu iezied ar sviestu. Izklāj cepamās formas pamatni ar četrām sīrupā iemērktām maizes šķēlēm. Liec ābolu biezeni un virsu pārklāj ar palikušajām maizes šķēlēm.
4
Pudiņu cep cepeškrāsnī 15–20 minūtes, tad ļauj 10 minūtes atdzist. Pasniedz ar skābo krējumu.

Pievienot komentāru

Deserti