Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Karameļu jogurts bengāliešu gaumē

Sastāvdaļas
  • 400 g kondensētā piena bez cukura
  • 200 g kondensētā piena ar cukura
  • 100 g jogurta bez piedevām
  • 2 ēdk. cukura
Tradicionāli šo desertu pasniedz māla bļodiņās un liek galdā gandrīz katrā lielākā maltītē. Jogurta garšu var bagātināt ar garšvielām, piemēram, ar kardamonu, safrānu, kanēli.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kondensēto pienu ar un bez cukura iepildi katlā un uz mērenas uguns uzvāri. Samazini karstumu pavisam mazu un, ik pa laikam apmaisot, vāri 10 minūtes.
2
Citā katliņā uz lēnas uguns izkausē cukuru, līdz tas sāk karamelizēties, un noņem no uguns. Pievieno pienam un rūpīgi samaisi.
3
Kad piena maisījums mazliet padziest, bet vēl ir silts, iemaisi gaisīgi sakultu jogurtu.
4
Pildi četros mazos trauciņos, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliec siltā vietā uz 8–10 stundām vai visu nakti, līdz deserts sabiezē. Pēc tam vēl uz 4–5 stundām ieliec ledusskapī.

Pievienot komentāru

Deserti