Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No Lindas Tellgrenas personiskā arhīva

Kazas siera panna cotta

Sastāvdaļas
  • 480 ml saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 240 g kefīra
  • 150 g svaigā kazas siera
  • Puse no viena apelsīna mizas, smalki rīvēta
  • Šķipsniņa sāls
  • 3 tējkarotes beramā želatīna
  • Dekorēšanai – svaigas vīģes, sagrieztas šķēlītēs, un sakapātas zaļās pistācijas
Recepte no Lindas Tellgrenas pūra, kura ir bloga lindasvirtuve.lv autore, ēdiena pazinēja un restorānu apskatu veidotāja. Panna cotta ir klasisks itāļu deserts, piemērots pasniegšanai, ja jāuzņem lielāks skaits viesu. To var pagatavot iepriekš, pildīt dažādos trauciņos, arī glāzēs, un pasniegt skaisti dekorētus. Klasiskās versijas vietā izvēlējos pagatavot kazas siera desertu, kas lieliski sader ar vīģēm; tās ir ne tikai ļoti dekoratīvas, bet arī gardas.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Kefīrā iemaisa želatīnu un noliek malā uz 10 minūtēm.
2
Mazā katliņā uzkarsē (bet nevāra!) saldo krējumu kopā ar cukuru un sāli.
3
Nogriež uguni un pievieno kefīru ar želatīnu un apelsīna miziņu. Kārtīgi samaisa, līdz želatīns izkusis.
4
Ar mikseri saputo kazas sieru. Turpinot maisīt, pakāpeniski pievieno karsto krējuma masu. Noliek malā uz 10 minūtēm.
5
Atkal visu uzmanīgi samaisa un lej deserta trauciņos. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz, dekorētu ar vīģu šķēlītēm un pistācijām.

Pievienot komentāru

Deserti