foto: No Lindas Tellgrenas personiskā arhīva
Deserti
2023. gada 28. jūlijā, 14:00

Kazas siera panna cotta

Recepte no Lindas Tellgrenas pūra, kura ir bloga lindasvirtuve.lv autore, ēdiena pazinēja un restorānu apskatu veidotāja. Panna cotta ir klasisks itāļu deserts, piemērots pasniegšanai, ja jāuzņem lielāks skaits viesu. To var pagatavot iepriekš, pildīt dažādos trauciņos, arī glāzēs, un pasniegt skaisti dekorētus. Klasiskās versijas vietā izvēlējos pagatavot kazas siera desertu, kas lieliski sader ar vīģēm; tās ir ne tikai ļoti dekoratīvas, bet arī gardas.

Pagatavošana

8 porcijas
1

Kefīrā iemaisa želatīnu un noliek malā uz 10 minūtēm.

2

Mazā katliņā uzkarsē (bet nevāra!) saldo krējumu kopā ar cukuru un sāli.

3

Nogriež uguni un pievieno kefīru ar želatīnu un apelsīna miziņu. Kārtīgi samaisa, līdz želatīns izkusis.

4

Ar mikseri saputo kazas sieru. Turpinot maisīt, pakāpeniski pievieno karsto krējuma masu. Noliek malā uz 10 minūtēm.

5

Atkal visu uzmanīgi samaisa un lej deserta trauciņos. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz, dekorētu ar vīģu šķēlītēm un pistācijām.