piektdiena, 26. aprīlis
Shutterstock

Šokolādes un karstvīna trifeles

Sastāvdaļas
  • 150 ml sarkanvīna
  • 5 krustnagliņas
  • 1 kanēļa standziņa
  • 4 melnie pipari
  • 100 g muskovado cukurs
  • 1 mandarīns
  • 400 g tumšās šokolādes skaidiņu (vai smalki sagriezta šokolādes tāfelīte)
  • 100 g pūdercukurs
Pašu gatavotas konfektes! Pievienotās garšvielas raisīs Ziemassvētku noskaņas. Sarkanvīna vietā vari ņemt jau gatavu karstvīnu, tad garšvielas var ņemt mazākās devās vai pat nelikt vispār.

Pagatavošana 30 porcijas

1
Katliņā lej vīnu, liec garšvielas un brūno cukuru. Pievieno mandarīna sulu. Vieglāk būs, ja spiedīsi katru daiviņu atsevišķi. Vāri uz mazas liesmas līdz cukurs ir izšķīdis. Tad noņem no uguns, uzliec vāku un liec maliņā ievilkties uz vismaz 5 minūtēm.
2
Šokolādi liek bļodā. Vīnu izkāš caur sietiņu vai marli. Vīnu pārlej pāri šokolādei, samaisa un ļauj atdzist stundu.
3
Ar tējkaroti izveido apmēram 30 vienāda izmēra bumbiņas, tās apviļā pūdercukurā. Uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Deserti