Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tumšās šokolādes keksiņi

Sastāvdaļas
  • 150 g kviešu miltu
  • 100 g maltu mandeļu
  • 200 g brūnā cukura
  • 1 un ½ tējk. cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1/8 tējk. dzeramo sodu
  • 3 olas
  • 150 ml grieķu jogurtu bez piedevām
  • 150 g sviesta (kausēta)
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 60 g kakao pulvera
  • 150 g tumšās šokolādes skaidiņas (der arī vienmērīgi salauzta šokolādes tāfelīte)
  • 25 ml aukstas stipras kafijas vai espreso
Mazos keksiņus ir viegli pagatavot, to garšas variācijas ir nebeidzamas un papildināmas. Arī šos elegantos tumšās šokolādes kēksiņus var papildināt ar rumā mērcētām rozīnēm, valriekstiem, žāvētām dzērvenēm.

Pagatavošana 12 porcijas

1
Vienā bļodā samaisi visas sausās sastāvdaļas.
2
Otrā bļodā iesit olas un ar dakšiņu maigi sakul. Pievieno izkausētu sviestu, vaniļas ekstraktu un jogurtu. Samaisi.
3
Atsevišķi samaisi kafiju ar kakao pulveri, līdz izveidojas bieza pasta. Pievieno to bļodai ar olu un sviestu un samaisi.
4
Savieno abu bļodu saturu un rūpīgi samaisi. Pievieno tumšo šokolādi.
5
Cep iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.

Pievienot komentāru

Deserti