Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Āboli cukura glazūrā

Sastāvdaļas
  • 6 glīti āboli
  • 6 koka iesmiņi
  • 550 g cukura
  • 65 ml ūdens
  • 1–2 tējk. sarkanās pārtikas krāsas
  • 1 tējk. etiķa
Tikpat sārtus un spīdīgus ābolus var vienkārši pagatavot arī mājās. Uzduršanai vislabāk izmantot tādus koka iesmiņus, ko mēdz lietot grilēšanā. Glazēšanai vispiemērotākie ir skābenie āboli, jo tie labāk pārcieš karsēšanu. Ja gribas ļoti skaistu, nevainojamu glazūru kā āboliem Ziemassvētku tirdziņos, tad der ņemt talkā tā dēvēto cukura termometru, ko reizēm var nopirkt saimniecības preču un trauku veikalos. Tas tādēļ, ka glīta glazūra izveidojas tad, kad cukura sīrups ir sakarsis līdz noteiktai temperatūrai – 150 grādiem. Bez termometra to būs grūti noteikt, taču garšas ziņā āboli neko nezaudēs arī tad, ja glazūra nesanāks tik perfekta. Vēl viens glazēto ābolu atdzesēšanas paņēmiens: tos uzmanīgi noskalo auksta ūdens dušā (spēcīga strūkla var padarīt glazūru nevienmērīgu) un tad noliek uz lēzena šķīvja, kas viegli apziests ar eļļu.

Pagatavošana

1
Katram ābolam uzmanīgi izņem kātiņu un tā vietā iedur iesmiņu.
2
Uz plāts uzber 4 ēdk. cukura un vienmērīgi izkliedē.
3
Katlā ar biezu dibenu ielej ūdeni, pieber cukuru, pievieno pārtikas krāsu un etiķi. Uz straujas uguns uzvāri un uz tikpat straujas uguns turpini vārīt, līdz sīrups sāk sabiezēt.
4
Katlu noņem no uguns. Ābolu pēc ābola mērc sīrupā un grozi, līdz to viscaur klāj vienmērīga glazūra.
5
Ābolus ar iesmiņiem uz augšu liec uz cukurotās plāts, lai atdziest.

Pievienot komentāru

Deserti