Mandeļu halva
Sastāvdaļas
- 250 g mandeļu bez miziņas
- ½ glāzes riekstu eļļas
- ½ tējk. sāls
- 50 g sezama pastas (gatavas)
- 50 g medus
Šis eksotiskais saldums ir viegli pagatavojams pašam. Ja gadījies nopirkt mandeles ar miziņu, tad pēc mērcēšanas karstā ūdenī, tās būs viegli nolobīt.
Pagatavošana
1
Mandeles kopā ar eļļu pildi virtuves kombainā un sastrādā biezenī. Pievieno sāli un sezama pastu.
2
Iemaisi medu. Maisījumam jābūt stingram; ja par šķidru, pievieno vēl sezama pastu.
3
Iepildi traukā ar vāku un ieliec ledusskapī, lai sacietē. Ja gribi izsmalcinātāku garšu, pirms likšanas ledusskapī iemaisi šokolādes vai kokosriekstu skaidiņas.