Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Mandeļu halva

Sastāvdaļas
  • 250 g mandeļu bez miziņas
  • ½ glāzes riekstu eļļas
  • ½ tējk. sāls
  • 50 g sezama pastas (gatavas)
  • 50 g medus
Šis eksotiskais saldums ir viegli pagatavojams pašam. Ja gadījies nopirkt mandeles ar miziņu, tad pēc mērcēšanas karstā ūdenī, tās būs viegli nolobīt.

Pagatavošana

1
Mandeles kopā ar eļļu pildi virtuves kombainā un sastrādā biezenī. Pievieno sāli un sezama pastu.
2
Iemaisi medu. Maisījumam jābūt stingram; ja par šķidru, pievieno vēl sezama pastu.
3
Iepildi traukā ar vāku un ieliec ledusskapī, lai sacietē. Ja gribi izsmalcinātāku garšu, pirms likšanas ledusskapī iemaisi šokolādes vai kokosriekstu skaidiņas.

Pievienot komentāru

Deserti