Deserti
2023. gada 27. oktobrī, 12:10

Ābolu putas

Īsts mājas saldēdiens, kura pagatavošanai nav nepieciešamas pat priekšzināšanas. Gards arī bez piedevām – drupinātiem riekstiem, rozīnēm, magoņu sēklām; pievieno tās pēc savas gaumes!

Pagatavošana

70 min8 porcijas
1

Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos un ieber katlā. Pielej ūdeni, pievieno 90 g cukuru un citrona sulu. Vaļējā katlā uz lēnas uguns sautē 10–15 minūtes, lai šķidrums gandrīz pilnībā iztvaiko. Mazliet atdzesē, pieber vaniļas cukuru un sablendē, pēc tam atdzesē pilnībā.

2

Olas dzeltenumus saputo ar 3 ēdk. cukuru, līdz izveidojas gaišas putas, un uzmanīgi iemaisi ābolos.

3

Olas baltumus saputo stingrās putās un iecilā ābolu krēmā. Liec deserta trauciņos un pārkaisi ar rīvētu šokolādi.