Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ābolu putas

Sastāvdaļas
  • 600 g ābolu
  • 3 olu baltumi
  • 3 olu dzeltenumi
  • 90 g cukura +3 ēdk. cukura
  • 6 ēdk. auksta ūdens
  • 2 tējk. citrona sulas
  • vaniļas cukurs, rīvēta šokolāde
Īsts mājas saldēdiens, kura pagatavošanai nav nepieciešamas pat priekšzināšanas. Gards arī bez piedevām – drupinātiem riekstiem, rozīnēm, magoņu sēklām; pievieno tās pēc savas gaumes!

Pagatavošana 8 porcijas

1
Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos un ieber katlā. Pielej ūdeni, pievieno 90 g cukuru un citrona sulu. Vaļējā katlā uz lēnas uguns sautē 10–15 minūtes, lai šķidrums gandrīz pilnībā iztvaiko. Mazliet atdzesē, pieber vaniļas cukuru un sablendē, pēc tam atdzesē pilnībā.
2
Olas dzeltenumus saputo ar 3 ēdk. cukuru, līdz izveidojas gaišas putas, un uzmanīgi iemaisi ābolos.
3
Olas baltumus saputo stingrās putās un iecilā ābolu krēmā. Liec deserta trauciņos un pārkaisi ar rīvētu šokolādi.

Pievienot komentāru

Deserti