Ātrās ābolmaizītes
Sastāvdaļas
- 6 šķēles baltmaizes
- 2 āboli
- 6 ēdk. skābā krējuma
- 4 ēdk. cukura
- 2 ēdk. mīksta sviesta
- 1 tējk. kanēļa
Visātrākais ceļš, kā tikt pie gardām ābolmaizītēm. Šādas maizītes var gatavot arī no citiem augļiem – bumbieriem, plūmēm, aprikozēm, persikiem vai aprikozēm.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Uzkarsē krāsni līdz 180 un pārsedz plāti ar cepamo papīru. Baltmaizes šķēles no abām pusēm plānā kārtiņā pārsmērē ar sviestu un liec uz plāts.
2
Āboliem izņem serdi un sagriez plānās daivās. Tās kārto uz maizītēm.
3
Ābolus apsmērē ar krējumu, pārkaisi ar cukuru un drusciņu kanēļa. Cep krāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz āboli mīksti.