Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Britu apaļmaizītes

Sastāvdaļas
  • 350 g miltu
  • 350 ml silta piena
  • 150 ml silta ūdens
  • 20 g svaigā rauga
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • ½ tējk. sodas
  • eļļa cepšanai
Britu apaļmaizītes jeb crumpets ir iecienīts kārums Lielbritānijā, patiešām karalisks gardums. Oriģināli tās cep metāla riņķīšos, lai iegūtu pareizu apaļu formu, bet garša neko nezaudēs, ja tās cepsi, vienkārši mīklu liekot uz pannas ar karoti.

Pagatavošana

1
Raugu iedrupini ūdenī, pieber cukuru, samaisi un ļauj izšķīst. Pielej pienu un apmaisi.
2
Miksera traukā ieber miltus un pielej piena-rauga maisījumu. Ar āķi mīklu sakul, līdz tā pavisam viendabīga. Ļauj uzrūgt 30 minūtes.
3
Mīklā iemaisi sodu un sāli. Atkal sakul un ļauj rūgt 30 minūtes.
4
Uzkarsē cepamo pannu mērenā karstumā un ielej tajā mazliet eļļas. No mīklas lej uz pannas nelielas pankūciņas un cep, līdz virspusē parādās burbulīši. Tad pankūku apgriez un cep vēl kādu minūti. Pasniedz karstas ar kausētu sviestu vai skābo krējumu un medu.

Pievienot komentāru

Deserti