Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Saldais kuskuss ar plūmēm

Sastāvdaļas
  • 8 lielas plūmes
  • 300 g ātri pagatavojamā kuskusa
  • 300 ml piena
  • 4 ēdk. ūdens
  • 4 ēdk. cukura
  • 2 ēdk. malta kanēļa
  • 1 ēdk. vaniļas cukura
  • ½ tējk. malta kardamona
  • ⅓ tējk. maltu krustnagliņu
Vienkārši pagatavojams deserts ar austrumniecisku garšu. Pievērs uzmanību piena daudzumam, jo tas atkarīgs no kuskusa veida – ja nepieciešams, ņem vairāk piena.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Plūmes pārgriez uz pusēm, izņem kauliņus, mīkstumu sagriez gabaliņos.
2
Ber katlā, pielej ūdeni, pievieno 2 ēdk. cukura un 1 ēdk. kanēļa un uz lēnas uguns vāri 10–15 minūtes.
3
Uzvāri pienu un iemaisi atlikušo cukuru un kanēli, vaniļas cukuru, kardamonu un krustnagliņas. Pārlej kuskusam. Ar dakšiņu samaisi un izcilā, un atstāj, lai kādas 5 minūtes briest.
4
Liec kuskusu šķīvī un pārlej ar plūmju mērci.

Pievienot komentāru

Deserti