Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ķiršu un mannas sacepums

Sastāvdaļas
  • 500 g ķiršu
  • 200 g mannas
  • 1 l piena
  • 75 g cukura
  • 50 g mīksta sviesta
  • 5 olas
  • 1 citrona miziņas
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • sviests un manna veidnei
Labi garšo gan ar pienu, gan vaniļas mērci.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pienu ar šķipsniņu sāls uzvāri. Iesijā mannu un uz lēnas uguns maisot vāri pāris minūtes. Noņem no uguns un atdzesē.
2
Ķiršiem izņem kauliņus.
3
Sviestu ar cukuru saputo gaišās putās un pieber kanēli.
4
Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus kopā ar saputoto sviestu iemaisi mannas biezputrā.
5
Olu baltumus saputo stingrās putās un arī iecilā mannā. Iemaisi ķiršus.
6
Pildi ar sviestu ieziestā un ar mannu izkaisītā veidnē.
7
Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes.

Pievienot komentāru

Deserti