Ķiršu un mannas sacepums
Sastāvdaļas
- 500 g ķiršu
- 200 g mannas
- 1 l piena
- 75 g cukura
- 50 g mīksta sviesta
- 5 olas
- 1 citrona miziņas
- 1 tējk. malta kanēļa
- šķipsniņa sāls
- sviests un manna veidnei
Labi garšo gan ar pienu, gan vaniļas mērci.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pienu ar šķipsniņu sāls uzvāri. Iesijā mannu un uz lēnas uguns maisot vāri pāris minūtes. Noņem no uguns un atdzesē.
2
Ķiršiem izņem kauliņus.
3
Sviestu ar cukuru saputo gaišās putās un pieber kanēli.
4
Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus kopā ar saputoto sviestu iemaisi mannas biezputrā.
5
Olu baltumus saputo stingrās putās un arī iecilā mannā. Iemaisi ķiršus.
6
Pildi ar sviestu ieziestā un ar mannu izkaisītā veidnē.
7
Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes.