Deserti
2021. gada 26. jūnijā, 10:00

Arbūza sorbets

0

Jau pirmajā šīs ēras gadu simtā Romas imperatora Nērona viesībām skrējēji pa ceļu Via Appia no rokas rokā nodeva kausus ar kalnu sniegu. Tam piejauca medu un vīnu... Bet 13. gadsimtā Marko Polo atgriezās no Tālajiem Austrumiem ar ēdiena receptēm, ko gatavoja no sniega, sulas un augļu mīkstuma. Tādi ir atsvaidzinošā sorbeta pirmsākumi.

Pagatavošana

15 min6 porcijas
1

Arbūzu sagriez gabaliņos un izberz caur sietu. Sēklas paliks sietā. Arbūza masai pievieno cukuru un laima sulu, samaisi. Liec sorbetu traukā.

2

Sorbeta trauku liec saldējamajā kamerā un saldē 8 stundas. Ik pa brīdim apmaisi.

3

Ar saldējuma karoti veido tomātu sorbeta bumbiņas un rotā ar piparmētru lapiņām.