Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Arbūza sorbets

Sastāvdaļas
  • 600 g arbūza mīkstuma bez mizas
  • 100 g cukura
  • 1 laima sula
  • piparmētru lapiņas
Jau pirmajā šīs ēras gadu simtā Romas imperatora Nērona viesībām skrējēji pa ceļu Via Appia no rokas rokā nodeva kausus ar kalnu sniegu. Tam piejauca medu un vīnu... Bet 13. gadsimtā Marko Polo atgriezās no Tālajiem Austrumiem ar ēdiena receptēm, ko gatavoja no sniega, sulas un augļu mīkstuma. Tādi ir atsvaidzinošā sorbeta pirmsākumi.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Arbūzu sagriez gabaliņos un izberz caur sietu. Sēklas paliks sietā. Arbūza masai pievieno cukuru un laima sulu, samaisi. Liec sorbetu traukā.
2
Sorbeta trauku liec saldējamajā kamerā un saldē 8 stundas. Ik pa brīdim apmaisi.
3
Ar saldējuma karoti veido tomātu sorbeta bumbiņas un rotā ar piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru

Deserti