Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rabarberu ievārījums ar ingveru

Sastāvdaļas
  • 2 kg rabarberu
  • 1,5 kg cukura
  • 115 g iecukurota ingvera
  • 1 citrona sula
  • 5 cm svaigas ingvera saknes, nomizotas
  • 2–3 ēdk. sīki kapātas piparmētras lapas
  • 250 ml ūdens
Rabarberi jāsteidz apēst līdz Jāņiem, tāpēc ķeramies klāt ievārījuma pagatavošanai. Nebaidies no ingvera, tas ievārījumam piešķirs eksotisku noti. No šī daudzuma sanāks 5–6 puslitra burciņas ievārījuma.

Pagatavošana

1
Rabarberus nomazgā un sagriez nelielos, aptuveni 2,5 cm garos gabaliņos (ja rabarbers ir resns, pārgriez to uz pusēm vai pat četrām daļām). Liec tos katlā, tad uzlej ūdeni un citrona sulu. Pievieno gabalos sagrieztu svaigu ingvera sakni. Maisot karsē, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Izņem ingvera saknes gabalus.
2
Pievieno cukuru un maisi, līdz tas ir izkusis. Tad plīti noregulē uz maksimālo karstumu un vāri 10–15 minūtes. Ar putu karoti noņem putas.
3
Iejauc iecukuroto ingveru (vari sagriezt sīkākos gabalos vai arī izmanto sīrupā konservētus ingvera gabaliņus!) un piparmētru (ideāli, ja tev ir ingvera piparmētra). Lej masu sterilās stikla burciņās, aizvāko un glabā vēsumā.

Pievienot komentāru

Deserti