Deserti
2015. gada 19. jūlijā, 14:44

Ogu ķīselis ar saldējumu

Karstā laikā īpaši garšīgi ir aukstie deserti. Taču tos gatavojot jāpievērš uzmanība, lai tie nebūtu par saldu. Šis deserts atbilst visiem priekšnosacījumiem. Izmēģiniet!

Pagatavošana

20 min6 porcijas
1

Ogas pārlasīt un iebērt katlā. Pievienot cukuru un ar kartupeļu stampu saspaidīt. Pieliet 250g ūdens un vārīt 5 min. Pievienot kanēļa standziņu, krustnagliņas, vaniļas esenci, rīvetu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu.

2

Kartupeļu cieti izšķīdināt 1/3gl ūdens un visu laiku maisot tievā strūkliņā pieliet ķīselim. Vārīt kamēr ķīselis sabiezē. Atdzesēt.

3

Pasniedz atdzesētu ar saldējumu.