Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rudzu maizes kārtojums ar saldējumu 1

Sastāvdaļas
  • 200g klona rudzu maize
  • 1,5l ūdens
  • 1/2gl cukurs
  • 200g augļu sukādes vai žāvēti augļi
  • 100g ingvera sukādes
  • 100g žāvētas dzērvenes
  • 1 apelsīns
  • krustnagliņas
  • kanēlis
  • melnie pipari
  • kardamons
  • tumšais cukura sīrups
  • 400g saldējums
Ja vēlaties palutināt savas garšas kārpiņas ar kādu desertu, bet neesat noskaņoti baudīt ko īpaši saldu, rudzu maizes kārtojums būs pareizā izvēle. Turklāt vienlīdz labi tas iederēsies gan ikdienā,gan svētku galdā. Gatavojot šo recepti, lūdzam ņemt vērā - pirms pasniegšanas zupu vajag atdzesēt.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Maizi apgrauzdē uz sausas pannas. Apgrauzdētu maizi liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra un atstāj uz 30 min.
2
Ja vēlas viendabīgu masu, tad zupu izberž caur sietu. Mums patīk sajust ēdiena struktūru, tāpēc mēs atstājām, kā ir.
3
Zupai pievieno augļu sukādes, žāvētas dzērvenes, sagrieztas ingvera sukādes, izspiestu apelsīna sulu un sarīvētu miziņu, cukuru, cukura sīrupu, garšvielas un uz lēnas uguns vāra līdz vēlamai konsistencei.
4
Neaizmirstiet, ka atdziestot zupa vēl uzbriedīs. Ja zupai trūkst skābuma, tad var pievienot citrona sulu vai citronskābi. Zupu atdzesē un pasniedz ar saldējumu. Dekorē ar augļu sukādēm.

Pievienot komentāru

Deserti