Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maigais kafijas krēms

Sastāvdaļas
  • 200ml saldais krējums
  • 200ml piens
  • 1 tējk. želatīns
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs
  • 2 ēd.k. šķīstošā Liepājas kafija
  • cukurs
Kādreiz turku līgavaiņiem bija jāapsola, ka viņi vienmēr spēs apgādāt savas jaunās sievas ar kafiju un tikai tad varēja lūgt vecāku svētību. Ja tajos laikos būtu zināma šī deserta recepte, tad noteikti tiktu atrunāta arī šī kafijas krēma gatavošanas nosacījumi.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Katliņā ieliet saldo krējumu, pienu un pievienot želatīnu. Želatīnu uzbriedināt. Katliņu pārlikt uz uguns un saturu uzkarsēt. Pievienot cukuru, vaniļas cukuru, kafiju un karsēt visu laiku maisot, kamēr cukurs un kafija izšķīst.
2
Desertam paredzētās glāzes vai trauciņus piepildīt ar karstu maisījumu un atdzesēt līdz istabas temperatūrai. Desertus pārlikt ledusskapī uz 2-3 st. (vai uz visu nakti).
3
Īsi pirms pasniegšanas desertu izdekorē ar rīvētu šokolādi vai pūdercukuru (var karamelizēt ar šefa uguni) un uzreiz pasniedz.

Pievienot komentāru

Deserti