Pankūkas ar rabarberu mērci un kanēli
Sastāvdaļas
- 125ml piens
- 75g milti
- 50g cukurs
- 2 olas
- 1 ēd.k. kanēlis
- pūdercukurs
- eļļa cepšanai
- Pildījumam:
- 180g biezpiens
- 100g saldais krējums
- 50g pūdercukurs
- 1 olas dzeltenums
- 1/2 tējk. vaniļas cukurs
- Mērcei:
- 200g rabarberi
- 50ml Grenadīna sīrups
- 1/2 citrona rīvēta miziņa
- Drupačām:
- 30g milti
- 25g cukurs
- 20g auksts sviests
- 1 tējk. kanēlis
Ja šādas pankūkas pasniegtu Karlsonam, viņš noteikti atgrieztos! Katrā ziņā pagatavojiet un nogaršojiet arī jūs.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Rabarberus sagriezt 3-4 cm lielos gabalos, pārlikt karstumizturīgā formā, pievienot sīrupu, citrona miziņu un karsēt cepeškrāsnī 20 min. 180 grādos, līdz masa sāk biezēt. Mērci atdzesēt.
2
Miltus, cukuru un kanēli iebērt nelielā bļodā, pievienot sagrieztu mazākos gabalos aukstu sviestu un saberzt starp pirkstiem, lai veidojas drupačas. Drupačas izcept cepeškrāsnī 10-12 min 180 grādos, līdz tās kļūst brūnas un kraukšķīgas.
3
Pildījumam saldo krējumu sablendēt ar biezpienu, olas dzeltenumu, vaniļas cukuru un pūdercukuru.
4
Pagatavot pankūkas. Priekš tam no visām sastāvdaļām pagatavot mīklu un izcept plānas pankūkas.
5
Uz katras pankūkas liek pāris karotes pildījuma, pankūku satin, pārlej ar rabarberu mērci un pārkaisa ar drupačām. Pasniedz uzreiz.