OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deserti
2014. gada 7. maijā, 18:33

Pankūkas ar rabarberu mērci un kanēli

Ja šādas pankūkas pasniegtu Karlsonam, viņš noteikti atgrieztos! Katrā ziņā pagatavojiet un nogaršojiet arī jūs.

Pagatavošana

6 porcijas
1

Rabarberus sagriezt 3-4 cm lielos gabalos, pārlikt karstumizturīgā formā, pievienot sīrupu, citrona miziņu un karsēt cepeškrāsnī 20 min. 180 grādos, līdz masa sāk biezēt. Mērci atdzesēt.

2

Miltus, cukuru un kanēli iebērt nelielā bļodā, pievienot sagrieztu mazākos gabalos aukstu sviestu un saberzt starp pirkstiem, lai veidojas drupačas. Drupačas izcept cepeškrāsnī 10-12 min 180 grādos, līdz tās kļūst brūnas un kraukšķīgas.

3

Pildījumam saldo krējumu sablendēt ar biezpienu, olas dzeltenumu, vaniļas cukuru un pūdercukuru.

4

Pagatavot pankūkas. Priekš tam no visām sastāvdaļām pagatavot mīklu un izcept plānas pankūkas.

5

Uz katras pankūkas liek pāris karotes pildījuma, pankūku satin, pārlej ar rabarberu mērci un pārkaisa ar drupačām. Pasniedz uzreiz.