Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Yoghurt dessert with cranberry for Christmas, selective focus

Jogurta deserts ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas
  • 600g turku/grieķu jogurts
  • Mērcei:
  • 400g dzērvenes
  • 100ml kļavu sīrups
  • 50ml ūdens
  • kanēļā standziņa
Amerikas pirmatklājēji ievēroja ogas, kas aug lielos daudzumos un ka tās lieto pārtikā vietēji indiāņi (Delavēru indiāņiem dzērvenes bija miera simbols). Senie jūrnieki dzērvenes ņēma līdzi jūrā, jo tas bija labs C vitamīna avots. Savukārt, mēs pagatavosim lielisku dzērveņu mērci desertam.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā ar biezu apakšu iebērt dzērvenes, pievienot ūdeni, kļavu sīrupu, kanēļa standziņu un uzkarsēt. Uz vidēji lielas uguns karsēt apm. 6-7 min. Uguni izslēgt un mērci atdzesēt. Mērci var atstāt kā ir, bet var arī sablendēt. Kanēļa standziņu pirms servēšanas izņem.
2
Deserta traukos servē jogurtu un pārlej ar dzērveņu mērci.

Pievienot komentāru

Deserti