Rīsu pudiņš ar āboliem
Sastāvdaļas
- 125g rīsi
- 1/2l piens
- 1 gl. saldais krējums
- 2 ēd.k. cukrus
- 1 ēd.k. vaniļas cukurs
- 1 ēd.k. brūnais cukurs
- 1/2 citrona rīvēta miziņa
- 500g āboli
- 50g sviests
- 100g ķirbju sēkliņas
- medus vai dzidrais cukura sīrups
Rīsi ir ļoti garšīgs un veselīgs produkts, rīsi samazina holesterīna daudzumu asinīs. 100 grami rīsu satur 383 kalorijas, 86 g ogļhidrātu, 7 g olbaltumvielu un 3,6 g taukvielu.
Pagatavošana
1
1. Katliņā ieliet pienu, pievienot šķipsniņu sāls, saldo krējumu, vaniļas cukuru un uzkarsēt. Pievienot izskalotus rīsus un vārīt 1-2 min. Uzlikt vāku, samazināt uguni un uz mazas uguns vārīt 30-40 min. Vāku šajā laikā vaļā netaisiet!
2
2. Pannā izkausēt sviestu. Sajā sviestā apcept ābolus - 3-4 min. Pievienot ķirbju sēkliņas, cukura sīrupu un mazliet ūdens un sautēt vēl 3-4 min. Uguni izslēgt. Ja lietojat medu, tad pievienojiet to pašās beigās - termiski apstrādāts medus zaudē daudzas savas labās īpašības.
3
3. Gatavu rīsu pudiņu sakārto porcijas trauciņos un liek ledusskapī līdz pasniegšanai. Pasniedzot pārlej ar ābolu mērci.