Jogurta deserts ar ķiršiem un balzamiko mērci
Sastāvdaļas
- 2 1/2 gl grieķu/turku jogurts
- 1 1/2 gl. ķirši
- 1/3 gl. balzamiko etiķis
- 1/2 gl. pistācijas
- 1/3 gl. medus
- 2 ēd.k. pūdercukurs
- 1 vaniļas pāksts
- 1 ēd.k. cukurs
Lai gan ķiršus uzturā lieto to izteiktās garšas dēļ, tiem piemīt arī dziednieciskas īpašības. Ķiršu lietošana uzturā palīdz samazināt riskus, kas saistīti ar sirds un asinsvadu saslimšanām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
No ķiršiem izņemt kauliņus. Ķiršus sajaukt ar cukuru.
Jogurtam pievieno vaniļas pāksts saturu un pūdercukuru, samaisa.
Jogurtam pievieno vaniļas pāksts saturu un pūdercukuru, samaisa.
2
Mērces katliņā uz nelielas uguns uzkarsē balzamiko un medu. Visu laiku maisot iztvaicē apmēram pusi. Izslēdz uguni un mērci atdzesē.
3
Porcijas bļodiņās liek jogurtu, pārlej ar balzamiko mērci. Pievieno ķiršus un pārkaisa ar smalcinātiem pistācijas riekstiem.