Biezpiena sacepums ar meža zemeņu mērci
Sastāvdaļas
- 250g biezpiens
- 100g turku/grieķu jogurts
- 1 ola
- 3 ēd.k. cukurs
- 3 ēd.k. manna+formiņu pārkaisīšanai
- sviests
- vaniļas esence
- Pasniegšanai:
- 1/2 gl. meža zemenes
- 2 ēd.k. vaniļas sīrups
- 4 ēd.k. turku/grieķu jogurts
Biezpiens ir unikāls piena produkts – viens no bagātākajiem olbaltumvielu, kalcija un minerālvielu avotiem uzturā. Biezpienu ikdienas uzturā iesaka iekļaut ikvienam, tāpēc speciāli jums piedāvājam šo biezpiena sacepuma recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Olu uzputot ar cukuru. Pievienot biezpienu, mannu, jogurtu un vēlreiz uzputot. Atstāt uz 20 min.
2
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Vienu lielāku vai 4 mazākas karstmuizturīgas formiņas iesmērēt ar sviestu un pārkaisīt ar mannu. Pārlikt biezpiena masu formiņās. Cept apm. 40 min. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
3
Sacepumu izņemt no cepeškrāsns un pilnībā atdzsēt. Pusi no meža zemenēm sablendēt ar sīrupu. Pievienot veselas ogas, samaisīt.
4
Gatavu sacepumu pasniedz ar jogurtu un meža zemeņu mērci.