OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deserti
2013. gada 21. jūnijā, 04:04

Biezpiena sacepums ar meža zemeņu mērci

Biezpiens ir unikāls piena produkts – viens no bagātākajiem olbaltumvielu, kalcija un minerālvielu avotiem uzturā. Biezpienu ikdienas uzturā iesaka iekļaut ikvienam, tāpēc speciāli jums piedāvājam šo biezpiena sacepuma recepti.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Olu uzputot ar cukuru. Pievienot biezpienu, mannu, jogurtu un vēlreiz uzputot. Atstāt uz 20 min.

2

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Vienu lielāku vai 4 mazākas karstmuizturīgas formiņas iesmērēt ar sviestu un pārkaisīt ar mannu. Pārlikt biezpiena masu formiņās. Cept apm. 40 min. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.

3

Sacepumu izņemt no cepeškrāsns un pilnībā atdzsēt. Pusi no meža zemenēm sablendēt ar sīrupu. Pievienot veselas ogas, samaisīt.

4

Gatavu sacepumu pasniedz ar jogurtu un meža zemeņu mērci.