Dārzeņu ēdieni
2012. gada 7. oktobrī, 19:13

Kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām

Dāņu virtuves pazīstamāko ēdienu vidū ir īpaši pagatavotas sviestmaizes smørrebrød, vārīti vai cukurā apbrūnināti kartupeļi, vārīti sarkanie kāposti, cūkas vai pīles cepetis un, protams, gaļas bumbiņas Frikadeller. Arī kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām ir ēdiens, kuru Dānijā gatavo vai katrā ģimenē.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Kartupeļus nomizot, sagriezt uz pusēm vai četrās daļās, ielikt katlā, pārliet ar ūdeni, pievienot sāli un vārīt 15-20min. līdz kartupeļi ir gatavi. Kartupeļus nokāst. Uzsildīt pienu, bet ne vārīt! Kartupeļus samīcīt ar kartupeļu stampu, pakāpeniksi pievienojot pienu. Pašās beigās pievienot sviestu un sinepes. Kārtīgi visu samaisīt un pēc garšas pievienot vēl sāli un svaigi maltus piparus.

2

Pannā uzkarsēt eļļu un apbrūnināt desiņas no visam pusēm. Sakārtot šķīvjos biezputru un desiņas un nekavējoties pasniegt ar svaigiem dārzeņu salātiem.