Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu daiviņas ar sieru un bekonu

Sastāvdaļas
  • 500g kartupeļu daiviņas
  • 200g kūpināta bekona
  • 50g Parmezāna siera
  • zaļumi
  • rozmarīns
  • sāls, svaigi malti pipari
Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīts Dienvidamerikas, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis šo kultūraugu ir audzējušas pārtikai. Iespējams, ka Eiropā kartupeļi atceļojuši tieši no Čīles ar spāņu ceļotāju vai tirgotāju palīdzību 16. gadsimta otrajā pusē.

Pagatavošana

1
Kartupeļu daiviņas apviļā garšvielās, pievieno salmiņos sagrieztu bekonu. Karstumziturīgā traukā ielej mazliet eļļas, ieliek kartupeļus, pārkaisa ar sasmalcinātu rozmarīnu. Liek cepeškrāsnī 170 grādos uz 10-12 min. Kad ēdiens ir gatavs, pārkaisa to ar smalcinātu Parmezāna sieru un zaļumiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni