OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 3. februārī, 13:52

Baklažāni ar mocarellu

Vēsturnieki apgalvo, ka pirmsākumos, vairāk nekā četrus gadsimtus pirms Kristus, mocarellu gatavoja tikai un vienīgi no bifeļu piena. Un bija svarīgi, kādu zāli bifeļi ēduši, kādā mēness fāzē slaukts piens.Ar baklažānu audzēšanu ir gājis mazliet vienkāršāk.Vispirms baklažānus sāka audzēt Indijā, no kurienes tie izplatījās Gvinejas piekrastē un pēc tam Japānā.Šodien viss ir vienkārši, dodamies uz veikalu, vai tirdziņu un iegadājamies nepieciesamās sastāvdaļas gardai maltītei.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Baklažānus nomazgāt, sagriezt ripiņās apmēram 0,5 cm, pārkaisīt ar sāli un atstāt uz 1 stundu. No baklažāniem noliet lieko ūdeni.
Mocarellu izņemt no šķidruma un sagriezt šķēlītēs.

2

Pagatavot tomātu mērci: tomātus noblanšēt, noņemt ādu un sasmalcināt (var sablendēt, var caur gaļas maļamo mašīnu izmalt, var ar rokām saspiest). Ziemā var ņemt arī konservētus tomātus. Sasmalcinātus tomātus sajaukt ar sāli, smalki sakapātiem ķiplokiem un smalki sakapātu baziliku.

3

Karstumizturīgā formā sakārtot slāni ar baklažāniem. Katru baklažānu pārliet ar tomātu mērci, tad pa virsu uzlikt mocarellas ripiņu. Atkārtot - baklažānu, tomātu mērci un siera šķēli. Apsmidzināt ar olīveļļu. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes.

4

Pasniedz dekorējot ar svaigu baziliku.