Baklažānus nomazgāt, sagriezt ripiņās apmēram 0,5 cm, pārkaisīt ar sāli un atstāt uz 1 stundu.
No baklažāniem noliet lieko ūdeni.
Mocarellu izņemt no šķidruma un sagriezt šķēlītēs.
Pagatavot tomātu mērci: tomātus noblanšēt, noņemt ādu un sasmalcināt (var sablendēt, var caur gaļas maļamo mašīnu izmalt, var ar rokām saspiest). Ziemā var ņemt arī konservētus tomātus. Sasmalcinātus tomātus sajaukt ar sāli, smalki sakapātiem ķiplokiem un smalki sakapātu baziliku.
Karstumizturīgā formā sakārtot slāni ar baklažāniem. Katru baklažānu pārliet ar tomātu mērci, tad pa virsu uzlikt mocarellas ripiņu. Atkārtot - baklažānu, tomātu mērci un siera šķēli. Apsmidzināt ar olīveļļu. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes.
Pasniedz dekorējot ar svaigu baziliku.