No kāpostu galvas noņemt augšējās lapas un sagriezt palielos gabalos. Bietes nomizot un sagriezt plānās šķēlītēs. Selerijas kātus sagriezt smalkāk. Ķiploku sadalīt daiviņās un notīrīt.
Katlā uzkarsēt ūdeni ar sāli (1 l ūdens uz 2 ēd.k. sals), pievienot 4-5 biešu šķēlītes, mazliet selerijas un 2 lauru lapas. Samazināt uguni un atstāt marinādi uz uguns, jo marinādei jābūt verdošai.
Pa to laiku sakārtot kāpostus, bietes, ķiplokus, selerijas, lauru lapas un ķiploku daiviņas burkā vai citā traukā, kas piemērots marinēšanai. Cenšasties sakārtot pēc iespējas ciešāk.
No marinādes izņemt bietes, selerijas un lauru lapas un pārlikt pa virsu kāpostiem. Pārliet ar marinādi. Burku apsegt ar vāku vai folliju un nolkit marinēties aukstā vietā. Apmēram pēc nedēļas kāposti ir gatavi.