Kartupeļu omlete (Madrides) 2
Sastāvdaļas
- 1 kg ne pārāk miltainu kartupeļu
- 150 ml olīveļļas
- 2 sīpoli
- 1 kārbiņa konservēts tuncis
- 6 olas
- sāls, pipari pēc garšas
- smalki sakapāti zaļumi
Spāņu tortiljas jau sen ir iekarojušas popularitāti ārpus savas zemes robežām. Agrāk tās gatavoja tikai no kartupeļiem un olām, bet tagad izmanto dažnedažādus produktus.
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Pannā sakarsē 100 ml eļļas, ieber kartupeļus, apsāla
un vienreiz apgroza. Tad samazina temperatūru un cep ik pa laikam grozot, vēl 10 min. Tikmēr nomizo sīpolus un pēc iespējas smalkāk sagriež.
2
Tunci notecina. Sīpolus iemaisa kartupeļos un
turpina cept vēl 10 min, pēc tam lieko eļļu
nolej. Lielā bļodā sakuļ olas ar 1 tējk.sāls un pipariem un iecilā tunci.
3
Šeit pat iemaisa arī saceptus kartupeļus un
ļauj dažas minūtes ievilkties. Pannā sakarsē
atlikušo eļļu, iepilda kartupeļu maisījumu,
nolīdzina un uz lēnas uguns karsē 5 min.,
lai sarecē. Izmantojot šķīvi vai katla vāku, apgriež uz otru pusi un cep vēl 5 min.
4
Pasniedz gan siltu, gan aukstu, pārkaisot ar zaļumiem.
2 komentāri