Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Laucinieks pilsētā

Sastāvdaļas
  • 4 lieli kartupeļi
  • 4 lieli burkāni
  • 2 sīpoli
  • 2 olas
  • 2–3 ķiploku daiviņas
  • 2 ēdk. skābā krējuma
  • buntīte svaiga koriandra (kinzas)
  • sāls, pipari – pēc garšas
  • sviests vai eļļa veidnes ietaukošanai, garšas bagātināšanai
  • rīvēts siers – pārkaisīšanai
Māca kanāla 360 TV raidījuma Hobiju domnīca vadītāja Laura Jēkabsone. Sacepums savu nosaukumu ieguvis no tā, ka tas tiek pagatavots no visiem pieejamiem lauku labumiem, bet tajā nav gaļas…

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus un burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Sīpolus, ķiplokus un kinzu smalki sakapā. Visu sajauc kopā, pasāli, sapiparo. Ja vēlies bagātīgāku garšu un nebīsties lieku kaloriju, uz dārzeņiem uzliec mazas sviesta piciņas.
2
Atsevišķi sakul 2 olas ar 2 ēdamkarotēm skābā krējuma un to iejauc dārzeņu masā.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepamtrauku iezied ar sviestu vai eļļu un liec tur sagatavoto maisījumu, pārklāj ar foliju, liec cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu: 40 minūtes ar foliju, pēdējās 20 minūtes foliju noņem, lai virspuse izceptos kraukšķīga. Beigās sacepumam pa virsu vari uzkaisīt rīvētu sieru.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni