Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ar olu pildīti tomāti

Sastāvdaļas
  • 4 lieli tomāti
  • 4 olas
  • 4 mazi kaltēti tomātiņi eļļā
  • 60 g svaigā siera
  • 2–3 ēdk. rīvēta cietā siera
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. sakapāta bazilika
  • sāls, malti pipari
Ola ir universāls papildinājums dārzeņiem – ar to var pildīt gan tomātus, gan papriku, gan patisonus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tomātiem nogriez vāciņu un ar mazu, spicu karotīti izņem sēklas. Kaltētos tomātiņus sagriez smalkos gabaliņos.
2
Izdobtos tomātus liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
3
Sakapātos tomātus samaisi ar svaigo sieru, 2/3 bazilika, sāli un pipariem.
4
Maisījumu iepildi tomātos. Olas pa vienai iesit mazā bļodiņā un uzmanīgi uzslidini uz pildījuma.
5
Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.
6
Izņem no krāsns, uzreiz pārkaisi ar sāli, pipariem un rīvēto sieru. Izrotā ar atlikušo baziliku.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni