foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 12. jūlijā, 12:00

Ar olu pildīti tomāti

Ola ir universāls papildinājums dārzeņiem – ar to var pildīt gan tomātus, gan papriku, gan patisonus.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Tomātiem nogriez vāciņu un ar mazu, spicu karotīti izņem sēklas. Kaltētos tomātiņus sagriez smalkos gabaliņos.

2

Izdobtos tomātus liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

3

Sakapātos tomātus samaisi ar svaigo sieru, 2/3 bazilika, sāli un pipariem.

4

Maisījumu iepildi tomātos. Olas pa vienai iesit mazā bļodiņā un uzmanīgi uzslidini uz pildījuma.

5

Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.

6

Izņem no krāsns, uzreiz pārkaisi ar sāli, pipariem un rīvēto sieru. Izrotā ar atlikušo baziliku.