Ar olu pildīti tomāti
Sastāvdaļas
- 4 lieli tomāti
- 4 olas
- 4 mazi kaltēti tomātiņi eļļā
- 60 g svaigā siera
- 2–3 ēdk. rīvēta cietā siera
- 2 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. sakapāta bazilika
- sāls, malti pipari
Ola ir universāls papildinājums dārzeņiem – ar to var pildīt gan tomātus, gan papriku, gan patisonus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātiem nogriez vāciņu un ar mazu, spicu karotīti izņem sēklas. Kaltētos tomātiņus sagriez smalkos gabaliņos.
2
Izdobtos tomātus liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
3
Sakapātos tomātus samaisi ar svaigo sieru, 2/3 bazilika, sāli un pipariem.
4
Maisījumu iepildi tomātos. Olas pa vienai iesit mazā bļodiņā un uzmanīgi uzslidini uz pildījuma.
5
Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.
6
Izņem no krāsns, uzreiz pārkaisi ar sāli, pipariem un rīvēto sieru. Izrotā ar atlikušo baziliku.