Izkausē pannā 30 g parastā vai gī sviesta, sagriez tupeņus ½ cm biezās šķēlēs, kārto tās trepītē (katra kartupeļa ripele nosedz 1/3 nākamās), uzliec vāku un liec cepties uz mēreni karstas uguns 10 minūtes.
Aizteci pēc ūdens uz tuvāko avotu un uzmanīgi pārlej trepīti ar 60–80 ml ūdens. Liec vāku virsū un turpini tikpat mēreni sautēt vēl 7–8 minūtes.
Pa to laiku sakul olas, pievieno sāli, šķipsnu malto melno piparu un, pirms to pārlej kartupeļu ierindai, uzfrišini ar nieku kaltētas raudenes (oregano) un – acu gaišumam – asās paprikas pulveri. Vāku virsū, un pēc 5 minūtēm gatavs!
Pārkaisi gatavo ēdienu ar svaigiem zaļumiem (pētersīļi, lociņi) un notiesā gardu muti.