Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt. Tomātus saspaidīt ar dakšu. Papriku iztīrīt no sēklām un sagriezt palielos gabalos. Baklažānus un cukini sagriezt pēc izvēles - kubiņos vai ripiņās. Baklažānus pārkaisīt ar sāli un pēc 15 minūtēm noliet lieko šķidrumu.
Visus sagatavotos dārzeņus (izņemot tomātus)sakārtot uz cepešpannas un apslacīt ar olīveļļu. Cept ieprieks uzkrsētā krāsnī 220 grādos 15 minūtes. Kad dārzeņu būs brūngani, samazināt uguni uz 180 grādiem, pievienot vīnu, lauru lapu, cukuru, sali, piparus, samaisīt un cept vēl 15 minūtes.
Pievienot tomātus un pupiņas, samaisīt, apsegt ar folliju un cept cepeškrāsnī vēl apmēram 1 stundu.
Pasneigt karstu ar svaigiem zaļumiem.