foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 29. aprīlī, 10:00

Sparģeļi rīvmaizes un sviesta mērcē

Labi garšo ar vārītiem kartupeļiem un šķiņķi vai grilētu cūkgaļu.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Sparģeļus nomizo un nogriez tiem apakšējos galus.

2

Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un šķipsniņu cukura un pieliec gabaliņu sviesta. Ieliec sparģeļus un vāri 10–15 minūtes. Izņem no katla un notecini.

3

Tikmēr pannā izkausē pārējo sviestu, ieber rīvmaizi un, nepārtraukti maisot, apbrūnini. Ikreiz, kad uzputo, uz mirkli noņem no uguns; kad putas noplok, liec atpakaļ un karsē, līdz rīvmaize top glīti brūna. Pieber sāli.

4

Pārlej vārītajiem sparģeļiem.