Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sparģeļi rīvmaizes un sviesta mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 kg balto sparģeļu
  • 200 g sviesta
  • 80 g smalkas rīvmaizes
  • 2 tējk. sāls
  • cukurs
Labi garšo ar vārītiem kartupeļiem un šķiņķi vai grilētu cūkgaļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sparģeļus nomizo un nogriez tiem apakšējos galus.
2
Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un šķipsniņu cukura un pieliec gabaliņu sviesta. Ieliec sparģeļus un vāri 10–15 minūtes. Izņem no katla un notecini.
3
Tikmēr pannā izkausē pārējo sviestu, ieber rīvmaizi un, nepārtraukti maisot, apbrūnini. Ikreiz, kad uzputo, uz mirkli noņem no uguns; kad putas noplok, liec atpakaļ un karsē, līdz rīvmaize top glīti brūna. Pieber sāli.
4
Pārlej vārītajiem sparģeļiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni