Sparģeļi rīvmaizes un sviesta mērcē
Sastāvdaļas
- 1 kg balto sparģeļu
- 200 g sviesta
- 80 g smalkas rīvmaizes
- 2 tējk. sāls
- cukurs
Labi garšo ar vārītiem kartupeļiem un šķiņķi vai grilētu cūkgaļu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sparģeļus nomizo un nogriez tiem apakšējos galus.
2
Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un šķipsniņu cukura un pieliec gabaliņu sviesta. Ieliec sparģeļus un vāri 10–15 minūtes. Izņem no katla un notecini.
3
Tikmēr pannā izkausē pārējo sviestu, ieber rīvmaizi un, nepārtraukti maisot, apbrūnini. Ikreiz, kad uzputo, uz mirkli noņem no uguns; kad putas noplok, liec atpakaļ un karsē, līdz rīvmaize top glīti brūna. Pieber sāli.
4
Pārlej vārītajiem sparģeļiem.