foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 29. oktobrī, 12:00

Kāļu un mangoldu sautējums ar dārzeņiem

Sautējuma pārkaisīšanai der lazdu rieksti, valrieksti, ciedru rieksti.

Pagatavošana

45 min6 porcijas
1

Nomizotus kāļus sagriez gabaliņos. Ieber sietā, ieliec katlā virs verdoša ūdens un tvaicē 15–20 minūtes.

2

Nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. 4 mangolda lapas pataupi, pārējo sagriez plānās strēmelēs. Papriku sagriez salmiņos, tomātus – mazos gabaliņos.

3

Pannā sakarsē eļļu, pieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu pacep.

4

Pievieno mangoldus un sautē aptuveni 5 minūtes. Pieber sāli un piparus, pielej buljonu un sautē vēl 3–4 minūtes. Pievieno tomātus un papriku un turpini sautēt 5 minūtes. Iemaisi kāļus.

5

Sausā pannā apgrauzdē riekstus.

6

Dārzeņiem pievieno citrona sulu, kariju, piparus un sāli.

7

Katrā šķīvī vai bļodiņā ieklāj pa mangolda lapai un ieliec dārzeņus. Pārkaisi ar riekstiem.