Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu un kāļu sacepums somu gaumē

Sastāvdaļas
  • 900 g kartupeļu
  • 450 g (viens liels) kālis
  • 2 olas
  • ½–1 glāzes piena vai liesa saldā krējuma
  • ¼ glāzes rīvmaizes
  • 4 ēdk. miltu
  • 1 ēdk. sviesta
  • 2 tējk. sāls
Senie latvieši bija lieli kāļu un rāceņu ēdāji. Mūsdienas gan šie zemes bumbuļi tiek velti piemirsti, jo ir veselīgi, viegli pagatavojami un, ko tur liegties, garšīgi!

Pagatavošana 12 porcijas

1
Liec kartupeļus katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno tējkaroti sāls, liec virsū vāku, ļauj, lai uzvirst, un vāri vēl 20–25 minūtes. Tad nokās, ļauj padzist un novelc miziņu un saspaidi biezenī.
2
Tajā pašā laikā nomizo kāli, sagriez nelielos kubos, liec kastrolī, pārlej ar ūdeni, ļauj, lai uzvirst, un vāri 25–30 minūtes, nokās, saspaidi biezenī.
3
Samaisi kartupeļu un kāļu biezeni un ar mikseri kul gaisīgā masā, palēnām iekuļot miltus, olas, sāli, pienu vai saldo krējumu.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko keramisko cepeštrauku, liec tajā biezeni, izlīdzini, vietumis uzliec pa piciņai sviesta, visu pārkaisi ar rīvmaizi. Liec cepeškrāsnī un cep 1 stundu, līdz virsiņa brūnējas.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni