Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Biešu sacepums ar sīpoliem

Sastāvdaļas
  • 6–8 nelielas bietes, vārītas
  • 1 glāze trekna krējuma (25 %)
  • 1½ sīpola
  • 1½ ēdk. neitrālas eļļas vai sviesta
  • 1 ēdk. miltu
  • 2–3 ēdk. etiķa (3 %)
  • sāls, pipari pēc garšas
Māca pieredzējusi saimniece Inese Muižniece. Šis sacepums labi garšo gan viens pats, gan kopā ar ceptu sarkano gaļu vai medījumu

Pagatavošana 5 porcijas

1
Vārītas bietes nomizo, smalki sakapā un apcep eļļā vai sviestā uz mazas uguns.
2
Vienlaikus sakapā sīpolu un arī apcep uz mazas uguns, tad sajauc ar bietēm un turpini cept vēl 5–7 minūtes.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Pēc tam maisot pievieno krējumu ar miltiem, etiķi, pasāli un sapiparo, visu uzvāri, liec veidnē un cep 15–20 minūtes.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni