foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 20. martā, 14:00

Paprikas pākstis ar sāli

Ja paprikas biezeni uzglabā sasaldētu saldētavā, var iztikt arī bez sāls.

Pagatavošana

1

Paprikas pākstis rūpīgi iztīri, bet sēklas pataupi.

2

Papriku sagriez gabalos un vai nu sablendē, vai samal gaļasmašīnā.

3

Samaisi ar sēklām un sāli un atstāj, lai sāls izkūst. Ik pa laikam samaisi.

4

Izskalo burciņas ar etiķi – ielej ēdamkaroti etiķa burciņā, uzliec vāciņu un kārtīgi saskalini. Pēc tam etiķi pārlej nākamajā burciņā un atkal saskalini.

5

Pildi paprikas un sāls maisījumu burciņās un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.