Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Burkāni baltvīna un etiķa marinādē

Sastāvdaļas
  • 6 burkāni
  • 125 ml sausā baltvīna
  • 125 ml baltvīna etiķa
  • 125 ml ūdens
  • 8 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. sinepju
  • 2 diļļu zariņi
  • 2 pētersīļu zariņi
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • ½ tējk. maltu čili piparu
Marinēšanai piemērotāki būs prāvi, taču nepārauguši burkāni.

Pagatavošana

1
Nomizotus burkānus sagriez 2 cm biezās ripās. Ķiplokus nomizo un ar naža spalu saspaidi.
2
Katlā ielej ūdeni, etiķi, vīnu un eļļu. Pievieno sāli, cukuru, čili piparus, pētersīļu un diļļu zariņus un ķiplokus. Uz straujas uguns uzvāri.
3
Ieber burkānus un uz mērenas uguns vāri 5 minūtes. Ar putu karoti izņem burkānus un ieber burkā. Marinādē iemaisi sinepes un pārlej burkāniem.
4
Burkai uzliec vāku un uz 2–3 dienām ievieto ledusskapī.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni