Pannā cepta paprika ar sīpoliem un olīvām
Sastāvdaļas
- 800 g paprikas pākšu dažādās krāsās
- 2–3 sīpoli
- 70 g kaltētu tomātu eļļā
- 150–200 g Fitaki siera
- 100 g melno olīvu
- 2 ēdk. eļļas
- 1–2 ēdk. balzametiķa
- 1 svaigs rozmarīna zariņš
- svaigi malti pipari
- sāls
Tieši rozmarīns ēdienam piešķir īpašo garšu un aromātu, ko vēl vairāk izceļ balzametiķis. Fitaki siera vietā var izmantot arī citu, taču, ja lieto receptē minēto, jāuzmanās ar sāli.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātus izņem no eļļas un sagriez strēmelītēs. Nomizotus sīpolus sakapā. Iztīrītas paprikas sagriez nelielos gabaliņos. Sieru arī sagriez gabaliņos.
2
Pannā sakarsē eļļu – vislabāk to, kas nolieta no kaltētajiem tomātiem. Ieber tomātus un sīpolus un viegli apcep.
3
Pievieno papriku, sāli un rozmarīnu, pielej etiķi un uz vidējas uguns sautē 6–8 minūtes.
4
Pieber olīvas, samaisi un liec virsū siera gabaliņus.
5
Pārkaisi maltus piparus. Karsē vēl dažas minūtes un noņem no uguns.